Newsletter in English
I Ovartacis fodspor
– kreativ vinterferiehygge

I skolernes vinterferie slår Museum Ovartaci dørene op til kreativ familiehygge i museets Børn & Unge Atelier.

 

Fra mandag den 12. feb. til og med fredag den 16. februar kl. 11-14 samt lørdag kl. 12 - 15 kan I kombinere besøget i museets udstilling med en hyggelig og kreativ familieoplevelse i museets Børn & Unge Atelier. 

 

Her kan I sammen følge i Ovartacis fodspor og skabe jeres egne Ovartaci-inspirerede figurer, farvelægge Ovartaci-inspirerede tegninger eller lave en collage-fantasifigur af tegnede hverdagsting.

 

Derudover kan I bidrage til skabelsen af et vævet fællestæppe med genbrugsstof i Ovartacis farver.

 

Det er gratis for børn i følge med voksne at deltage i workshoppen. Børn under 18 har gratis adgang til museet.

 

Vi glæder os til at se jer på Museum Ovartaci.

Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben
– Særudstilling med Kathrine Ærtebjerg

Vær med når Museum Ovartaci slår dørene op til særudstillingen 'Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben' med værker af Kathrine Ærtebjerg torsdag den 22. februar kl. 17-20.

 

’Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben’ er en flydende fortælling, hvor hængende træfigurer, malerier og musik af kunstner Kathrine Ærtebjerg åbner døren til en uskyldig, åben og sårbar verden.

 

Udstillingen inviterer beskueren til at lege med og selv digte, hvem figurerne er, hvad deres relation er, og hvad der udspiller sig mellem dem.

 

Ærtebjerg interesserer sig ligesom Ovartaci for blandt andet fantasi, kreativitet, krop og køn, og begge udtrykker de længsel og ensomhed men også glæde og forbundethed i deres værker.

 

 Der er fernisering på udstillingen den 22. februar kl. 17-20, hvor der vil være gratis adgang til udstillingen. Alle er velkomne.

Follia – En klassisk musikoplevelse med Ensemble Hermes

Få en helt særlig klassisk musikoplevelse på Museum Ovartaci med Ensemble Hermes søndag den 25. februar kl. 15.00 når Ensemble Hermes opfører La Follia på Museum Ovartaci. Koncerten vil bevæge sig rundt i museets permanente udstilling og musikken vil således være i dialog med udstillingen.

 

Follia kan oversættes med dårskab, galskab, fjollethed eller vanvid.

Follia-temaet – et karakteristisk og tidløst rytmisk og harmonisk skema – er et af de ældste europæiske musiktemaer, hvor oprindelsen fortaber sig på den iberiske halvø engang i middelalderen, mens navnet peger mod at have drevet bønder til vanvid i vild dans. Siden 1500-tallet har både navngivne og unavngivne komponister brugt det som middel til at udtrykke sig musikalsk, ikke mindst i musik for strygere, hvor folliaer danner en central del af repertoiret.

 

Til denne koncert kan man opleve nogle af de vigtigste historiske folliaer samt en nykomponeret follia af komponist Christian Balvig, alt sammen i en times uafbrudt flow, hvor nyt og gammelt væves sammen af improviserede og nyskrevne overgange, skrevet for strygeensemble, theorbe og slagtøj.

Program:

Folliaer af bl.a. Rodrigo Martinez, Francesco Geminiani, J. S. Bach, C. P. E. Bach, Rachmaninov og Christian Balvig.

 

Entré: Der er fri adgang til koncerten, når entréen til museet er betalt.

 

Link til billetter
Kom helt tæt på Ovartaci

Lørdag den 2. marts kl. 13.00 har du muligheden for at komme helt tæt på Ovartaci, når vores rundviser inviterer på en guidet rundvisning i museets faste udstilling.

Er du nysgerrig på, hvorfor Ovartaci blev patient på Psykiatrisk Hospital, og hvad var det for et liv han levede de 56 år han var indlagt, så har du nu muligheden for at få svar på alle dine spørgsmål. Samtidig introducerer museets rundviser til historien om Psykiatrisk Hospital i Risskov, som var det første af sin slags udenfor hovedstadsområdet, da det åbnede i 1850’erne.

 

Rundvisningen varer ca. en time, og vi anbefaler du afsætter tid til at fordybe dig i udstillingen på egen hånd efterfølgende.

 

Der er 25 pladser til rundvisningen, som besættes efter først-til-mølle princippet.

Det koster 75,- kr at deltage i rundvisningen foruden entré til museet (betales på dagen).

 

Tilmelding: Send sms 4185 6290 - oplys navn og deltager antal.

Et aktivt museum – de bedste frivillige

Museum Ovartaci er et aktivt museum med mange skibe i vandet. Derfor etablerede museet i januar måned et nyt event-team. Teamet kommer til at bestå af interne frivillige fra museet og eksterne frivillige fra ReThinkers. Sammen indgår de to grupper i et nyt event-team, som i fællesskab skal løfte spændende fremtidige opgaver.

 

Teamet skal hjælpe til ved de mange kommende events hen over året - blandt andet markeringen af Ovartaci’s 130-års fødselsdag. Dertil kommer mange spændende events på museet og ude i byen - ferniseringer, børneaktiviteter, boglancering, musikevent og en pop-up workshop på DOKK1.

 

Sidder du og ærgrer dig over, at du ikke deltog i mødet, så tøv ikke med at kontakte vores frivilligkoordinatorer - Niels Erik (niels_erik@ovartaci.dk) og Elsebeth (elsebeth.n.johansen@ovartaci.dk)

Loving the Alien

23 Ovartaci værker en del af udstilling "Loving the Alien" i Madrid.

 

Den 1. februar åbnede udstillingen "Loving the Alien" på kulturhuset La Casa Encendida i Madrid. Til stede ved ferniseringen var imponerende mange unge gæster. Forud for ferniseringen fandt en velbesøgt pressekonference sted om formiddagen i udstillingen.

 

”Loving the Alien” (titlen er en sang af David Bowie) er en invitation til at genoverveje grænserne for vores kroppe og identiteter, at reflektere over anderledeshed og forestille sig mulige metamorfoser gennem de holdninger, som de fire kunstnere indtager.

Direktøren for Casa Encendida Pablo Berástegui takkede de to kuratorer for projektet, samt de fremmødte kunstnere Sandra Mujinga (Dem. Republikken Congo), Anne Duk Hee Jordan (Tyskland), Maria Katayama (Japan) og Mia Lejsted, direktør for Museum Ovartaci, for at give os mulighed for at se,  hvordan de kunstnerisk definerer deres ideer om at være anderledes i vores kompleks verden.

 

Udstillingen repræsenterer endnu et højdepunkt i den fortsatte internationale succeshistorie for Ovartacis værker, da han - som det allerede var tilfældet med Biennalen i 2022 - var den eneste ikke nulevende kunstner, der blev inviteret til denne nutidige udstilling.

 

Hvad siger det os? At Ovartaci er moderne og universelt anvendelig og afspejler især de aktuelle komplekse diskussioner om menneskelig identitet, normalitet, menneskers forhold til verden og den personlige selvbestemmelse.

 

Kulturhuset La Casa Encendida i centrum af Madrid er det helt rigtige sted for denne diskurs: et livligt, ungt og dynamisk kulturcenter med et ideelt udstillingsområde samt et bibliotek, et auditorium, en café  med mulighed for forskellige fleksible arrangement-formater til alle aldersgrupper.

 

Udstillingen kan opleves frem til den 28. april 2024.

 

Alle har brug for gode venner – også et museum

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

 

Med andre ord: Museum Ovartaci har brug for dig!

 

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

 

Du kan melde dig ind i Museum Ovartacis Venner via linket nedenfor

Tilmeld dig her