Newsletter in English
Museum Ovartaci på Dokk1

Fra d. 16. maj til 2. juni rykker Museum Ovartaci ind på Dokk1 med en spændende Pop-up udstilling og kreative workshops inspireret af kunstneren Ovartaci.

 

I perioden kan du møde Museum Ovartaci på DOKK1’s rampe. Her giver museet et inspirerende indblik i vores interessante samling af kunst. Museet genåbnede i maj 2023 i Kulturhus Bunkeren i Aarhus Nord – tæt på Randersvej og Ringvejen med god forbindelse til midtbyen via Letbanen lige udenfor døren.

 

Under udstillingsperioden på Dokk1 kan du også deltage i samskabelsen af et værk, som forbliver en del af museets samling. Så kig forbi og bliv en del af museets kreative energi!

 

Hver onsdag, torsdag og fredag  kl.13 -16 under udstillingsperioden vil frivillige fra Museum Ovartaci være til stede for at tage sig af vores besøgende og gæster på Dokk1.

 

Dokk1 er åben hver dag fra kl. 8 - 22.

Fødselsdagsfest

Fredag den 17. maj markerer vi, at det er et år siden at det nye Museum Ovartaci åbnede i Kulturhus Bunkeren. Det sker med en festlig fødselsdagsfejring.

 

Dagens program:

Kl. 10.00-19.00                      

  • Museet er åbent

 

Kl. 11.00                                  

  • Tale v/museumsdirektør Mia Lejsted                                 
  • Kagehybrid a la Ovartaci & kaffe/the

 

Kl. 14.00                                  

  • Fernisering på udstillingen Elefanten i rummet på museumstorvet foran museet i Kulturhus Bunkeren
  • Tale v/museumsdirektør Mia Lejsted
  • Tale v/eventansvarlig v/Psykiatrifonden Stinge Bang
  • Bobler og popcorn

Kl. 17.00                                  

  • UNG i dag fødselsdagsfejring for det unge publikum
  • Levende jazzmusik, øl og snacks

                         

Hele dagen vil der være gratis adgang til museet, så tag en ven under armen og vær med til at fejre dagen med os. Vi glæder os til at se dig .

Fernisering på Elefanten i rummet

Fredag den 17. maj 2024 kl. 14.00 åbner Museum Ovartaci mini-udstillingen  Elefanten i rummet på museumstorvet foran Museum Ovartaci i Kulturhus Bunkeren.

 

Udstillingen er et led i samarbejdet med Psykiatrifondens projekt Find ElefantenOplev Aarhus, der finder sted i hele Aarhus by hen over sommermånederne 2024.

 

Udstillingen tager udgangspunkt i metaforen elefanten i rummet og omfatter udvalgte værker af kunstnere fra museets samling. I udstillingen sættes der spørgsmålstegn ved, hvorfor det er så svært at tale om psykiske sygdomme, når undersøgelser viser, at psykisk sygdom er blevet Danmarks største folkesygdom.

 

Præmissen for udstillingen er, at vi skal anerkende og omfavne, at livet indeholder alle slags følelser; både de rare og de ubehagelige. Udstillingen ønsker at give et indblik i og en bedre forståelse for psykisk sårbarhed på en anerkendende og håbefuld måde, hvor den er tænkt som en kickstarter for tanker og samtaler om psykisk sårbarhed.

Museumshaven

Museumshaven er nu åben for sæsonen og der er fri adgang, når du besøger museet.

 

Museumshaven Hortus Conclusus repræsenterer et lille "grønt univers" midt i museet.

 

Når du besøger haven, har du mulighed for at få alle sanser i spil. I haven kan du nyde det japanske kirsebærtræ, som lige nu står i fuldt flor og vores forskellige temabede. Museets kreative værksted Frirummet har skabt smukke keramikkander, som inviterer alle besøgende til at bidrage til at sikre, at vores planter og afgrøder er tilstrækkeligt vandet.

Vores have ser frem til dit besøg!

Kom gratis på museum

Er du under 27 år? Så giver Museum Ovartaci dig nu mulighed for at komme på museet lige så tit du har lyst - helt uden at skulle swipe dankortet.

 

Hele det næste år kan du nemlig besøge Museum Ovartaci kvit og frit, for vi har gjort det gratis for alle op til 27 år at gå på opdagelse i psykiatriens historie og udforske Ovartacis kunst. Det sker som et led i museets projekt “UNG - i dag”, der aktivt arbejder med at gøre museet inkluderende og starte dialoger om fællesskaber, normalitet, identitet og væren i verden.

 

Det eneste du skal gøre er blot at vise gyldig billedlegitimation (pas, kørekort ell. lign.) i billetsalget, når du besøger museet.

 

Fri entré* gælder frem til den 17. maj 2025. Så kom på besøg, tag dine venner med og få nye perspektiver på psykiatrien og psykisk sårbarhed og vær med til at skabe åbenhed og dialog omkring de svære temaer i livet.

 

*Bemærk: Gælder ikke for gruppe- og skolebesøg. Find priser på Rundvisninger og Børn & Unge

 

Åben rundvisning

Er du nysgerrig på, hvem Ovartaci var, og hvordan hans 56 år lange liv som patient i psykiatrien var, så kan du med fordel tilmelde dig en af museets populære åbne rundvisninger.

 

Gennem udvalgte nedslag i museets permanente udstilling introducerer vores rundvisere til de interessante og tankevækkende fortællinger og spændende genstande og værker.

En åben rundvisninger varer ca. en time.

Næste åbne rundvisning er den 18. maj og 8. juni kl. 13.00.

 

Det koster 75,- kr. pr. pers. at deltage i en åben rundvisning plus entré til museet á 95,- kr. Efter rundvisningen er du velkommen til at fordybe dig i udstillingerne på egen hånd.

 

Der er 25 pladser til hver rundvisning som sælges efter først-til-mølle-princippet. Billetter til rundvisning købes via museets hjemmeside

Rundvisninger
Tæt på Ærtebjerg

Kom helt tæt på Kathrine Ærtebjerg når museets dygtige rundviser introducerer til særudstillingen Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben den 25. maj kl. 13.00.

 

Efter introduktionen til udstillingen, kunstneren og værkerne, kan I på egen hånd gå på opdagelse i udstillingen og fordybe jer i værkerne.

 

Introduktionen varer 20-30 min. Det koster 50,- kr. pr. pers. at deltage i en introduktion plus entré til museet á 95,- kr.

 

Tilmelding: Send sms 4185 6290 med oplysninger om navn og antal deltagere.

Alle har brug for gode venner - også et museum

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

 

Med andre ord: Museum Ovartaci har brug for dig!

 

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

 

Du kan melde dig ind i Museum Ovartacis Venner via linket nedenfor

 

Meld dig ind her!
Følg os her: