Museum Ovartaci · Katrinebjervej 81 8240 Aarhus N · Tlf. 4185 6290 · museum@ovartaci.dk
Engle og dæmoner i kunsten på Museum Ovartaci - Udskoling
I mødet med udvalgte kunstnere og deres kunstværker, åbnes der op for en billedsamtale, hvor eleverne inviteres til at sætte ord på, hvordan de oplever værkerne.
Efterfølgende får eleverne selv mulighed for at arbejde med billedfremstilling, hvor de, med inspiration fra de oplevede kunstværker, arbejder med temaet engle og dæmoner.
Målgruppe
Forløbet henvender sig primært til udskolingselever, 10. klasse og evt. elever på ungdomsuddannelser.
Fag
Forløbet kan skræddersyes efter behov og flere fag kan indgå fx. dansk, valgfagshold i billedkunst eller det kunne være i forbindelse med et tværfagligt tema, hvor fag som historie, kristendomskundskab og samfundsfag inddrages.
Før og efter besøget
Vi tilbyder relevant inspirationsmateriale, der ligger tilgængeligt på museets hjemmeside
Introduktion og opgaver til børnene.
Formål
Med udgangspunkt i kunsten som dialogskabende element vil vi udforske udvalgte kunstnere og deres værker med udgangspunkt i temaet engle og dæmoner i kunsten.
Formålet er at åbne elevernes øjne for centrale temaer i kunstværkerne og at nuancere elevernes forestilling om, hvad genren Art Brut er og kan.
Eleverne får indblik i nogle af kunstnernes personlige fortællinger, der med en bred palet af følelser udtrykker smerte og mørke men også håb og trøst.
I mødet med værkerne, og igennem billedsamtale og elevernes egen fremstilling, vil vi forsøge at åbne op for refleksion i forhold til, hvordan kunst kan være en hjælp og ventil for kunstneren men måske også for beskueren.
Forløbet tager afsæt i fagenes kompetenceområder
Dansk.
Fortolkning, hvor oplevelse og undersøgelse af en æstetisk tekst er central, får eleverne mulighed for at forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv.
Billedkunst.
Billedfremstilling, analyse og kommunikation - Eleverne analyserer kunstværker, fremstiller egne værker og kommunikere om egne og andres værker.
Kristendomskundskab.
Livsfilosofi og etik - eleverne får mulighed for at udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra grundlæggende tilværelses spørgsmål.
Samfundsfag. Sociale og kulturelle forhold - eleverne får via kunsten og kunstnernes personlige historie, indblik i livet som psykisk sårbar og kan diskutere samfundets betydning og indsats i fht. til psykisk sårbarhed.
Historie. Kronologi og sammenhæng samt historiebrug. I forløbet får eleverne indsigt i den historiske udvikling inden for psykiatrien og kan sammenligne fortid og nutid.
Varighed Museumsbesøget varer ca. 2 timer
Pris 550 kr.

Få vores nyhedsbrev
Tilmeld vores nyhedsbrev for at modtage informationer om arrangementer eller nyheder omkring Museum Ovartaci. Nyhedsbrevet udsendes med skiftende mellemrum, men i almindelighed højst en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig ved hjælp af "Afmeld nyhedsbrev" linket nederst i et af de nyhedsbreve, du har modtaget.