Newsletter in English
Elefantværksted - Skab din egen elefant

Lørdag den 20. april kl. 10-13 inviterer vi alle børn og deres forældre til at skabe elefanter i alle farver og former på Åby Bibliotek. Vi garanterer en dag fyldt med sjov, kreativitet og vigtige samtaler.

 

Hvorfor lige elefanter?

Når samtalen falder på psykisk sygdom, bliver det ofte ’elefanten i rummet’. Hvis ikke vi taler om det, bliver det en usynlige sygdom, som man måske ikke får behandlet, før det er for sent. Vi bliver nødt til at tale om elefanten i rummet!

De nyeste tal viser, at de fleste danskere kommer i berøring med psykisk sygdom på et tidspunkt. Faktisk vil fire ud af fem danskere på et tidspunkt gennem livet blive behandlet for en psykisk sygdom. De fleste bliver raske eller lever et godt liv med sygdommen. Det betyder, at det er helt normalt at få en psykisk sygdom. Det er derfor vigtigt, at vi taler om psykisk sygdom, og hvordan vi taler om psykisk sygdom. Målet er, at det på sigt bliver lige så almindeligt at tale om ondt i sindet som ondt i benet.

 

Lørdag den 20. april laver vi et elefantværksted, hvor vi sammen skaber elefanter, mens vi taler om ’elefanten i rummet’. Vi tror nemlig på, at kunst og kreativitet har en unik evne til at forbinde os og skabe forståelse og åbenhed.

 

Arrangementet er et samarbejde mellem Åby Bibliotek, Museum Ovartaci og Psykiatrifonden.

Læs mere om projektet på findelefanten.dk og ovartaci.dk.

 

Deltagelse er gratis, og alle interesserede er velkomne!

Introduktion til særudstillingen ’Klokkebarn, blodmenneske, dråben’

Lørdag den 27. april har du mulighed for at komme med, når en af museets dygtige guider introducerer til særudstillingen Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben med værker af kunstneren Kathrine Ærtebjerg.

 

Efter introduktionen til udstillingen, kunstneren og værkerne, kan I gå på opdagelse i udstillingen på egen hånd.

 

Introduktionen varer 20-30 min. Det koster 50,- kr. pr. pers. at deltage i en introduktion plus entré til museet á 95,- kr. Betaling sker på dagen. 

 

Tilmelding: Send sms 4185 6290.

Oplys:

navn
deltager antal.

NB: Din tilmelding er først gældende, når du modtager en bekræftelse fra os på sms.

Hvem var Ovartaci?

 - Hvorfor blev han patient på Psykiatrisk Hospital, og hvad var det for et liv han levede de 56 år han var indlagt?

 

Det og meget mere kan du blive klogere på lørdag den 4. maj kl. 13.00, når museets dygtige rundviser inviterer med på guidet rundvisning i museets faste udstillinger. Rundvisningen varer ca. en time, og vi anbefaler, at du afsætter tid til efterfølgende at fordybe dig i udstillingen på egen hånd.

 

Der er 25 pladser til rundvisningen, som besættes efter først-til-mølle princippet.

 

Det koster 75,- kr. at deltage i rundvisningen foruden entré til museet (betales på dagen).

 

Tilmelding: Send sms 4185 6290.

Oplys:

  • navn
  • deltager antal

NB: Din tilmelding er først gældende, når du modtager en bekræftelse fra os på sms.

UNG i dag

I projektet 'UNG i dag' har vi på Museum Ovartaci inviteret 10 unge helt ind i museets maskinrum. Det har vi, fordi de unge har synspunkter og indsigter, som de har krav på, at vi lytter til og sætter i spil i rammer og formater, som de unge finder interessante.

 

Gennem demokratiske processer har vi sammen fundet frem til, at de unge ønsker at sætte fokus på fællesskaber. Derfor har vi sammen underøgt, hvordan fællesskaber kommer til udtryk i vores samfundsstrukturer, hvordan vi forstår fællesskaber, og hvordan fællesskaber både er noget, der kan bringe os tættere på hinanden, men også adskille os.

Som et led i udforskningen af feltet fællesskaber var vores UNG-råd i sidste uge på studietur til Museum Jorn i Silkeborg. Her fik de en indsigtsfuld og engageret rundvisning i særudstillingen Jorns Fællesskaber, som gav stof til eftertanke og til nogle interessante refleksioner over, hvordan fællesskaber også kan forstås.

 

I den kommende tid vil vi arbejde intenst på at planlægge, hvad vi skal, hvornår og hvordan - så hold godt øje med vores UNG-råd - både på de sociale medier, på vores hjemmeside og i vores nyhedsbrev.

 

Projektet 'UNG i dag' er støttet af Region Midtjylland og Nordea-fonden.

Madrid es Cultura - Madrid er kultur

Museum Ovartaci er en del af Kulturhus Bunkeren - et relativt nyt kulturhus, som er godt i gang med at definere og cementere sin plads på det lokale kulturkort i en ny ung bydel i Aarhus Nord.

 

På Museum Ovartaci taler vi ofte om, hvordan vi kan være en aktiv og bidragende medspiller i et levende lokalt kulturhus, hvor museum og kulturhus i skøn forening spiller hinanden gode.

 

Som et led i arbejdet med at blive en endnu bedre medskaber af et relevant og vedkommende kulturhus var repræsentanter fra museet og museets bestyrelse i sidste uge et smut i Madrid, hvor Ovartaci lige nu kan opleves på La Casa Encendida – det lysende hus. Under besøget på La Casa Encendida introducerede direktør Pablo Berástegui til husets mange forskellige tilbud og muligheder.

 

I Spanien tager man kulturen alvorligt. Flere steder i Madrid ses udstillinger og museer som en integreret del af aktive lokale kulturcentre, hvor det lokale liv kommer til udfoldelse.

Kulturcentrene er naturlige samlingspunkter for områdets beboere og tilbyder et væld af aktiviteter, arrangementer og events, som forbinder borgerne på tværs af eksempelvis alder og etnicitet.

 

Turen gav værdifulde indsigter og meningsgivende refleksioner, som er brugbare i det fremtidige samarbejde om at skabe et stærkt og levende kulturhus i Aarhus Nord.

Frivillige værter søges til museumsbutik

Du er den første, vores gæster møder, og du modtager gæsterne med et smil og er klar til at fortælle om vores udstillinger, så de får en god start på deres besøg.

Vi søger engagerede frivillige til at hjælpe os med at holde museet åbent i weekender, på helligdage og i ferier.

Har du lyst til at være med til at skabe forståelse for psykisk sygdom og sårbarhed gennem kunst og kulturhistorie, så er det måske dig. 

Læs mere om frivilligjobbet på vores hjemmeside

Frivillig på Museet
Alle har brug for gode venner - også et museum

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

 

Med andre ord: Museum Ovartaci har brug for dig!

 

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

 

Du kan melde dig ind i Museum Ovartacis Venner via linket nedenfor

 

Meld dig ind her!
Følg os her: