Newsletter in English
BIENNALE PLAKAT

Kunstner og grafisk designer Finn Nygaard har skabt en unik plakat, der markerer Ovartacis deltagelse på Venedig Biennalen. Plakaten (70 x 100 cm.) er produceret i et begrænset oplag og kan købes på museet eller i museets webshop. Pris for plakat: 150,- kr.

Ønsker du plakaten indrammet, Kan vi tilbyde dette i en sort træramme. Samlet pris for plakat og indramning: 1.300,- kr. (norm. 1.499,- kr.).

Du kan bestille en indrammet plakat ved at sende en mail til: museum@ovartaci.dk – Husk at oplyse navn og telefonnummer.

Køb plakaten i Museets webshop
Ovartaci, Bienalen 2022 Finn Nygaard
BOGLANCERING

Fredag den 9. september lanceres den forskningsbaserede bog ’Ovartaci: The Signature of Madness’ ved en festlig reception på Museum Ovartaci. Bogen er den første samlede læsning af Ovartacis liv og værk. Den giver et unikt blik ind i psykosens verden, dens farer og muligheder, og tilblivelsen af den figur, vi i dag kender som Ovartaci. Bogen er skrevet af Brian Benjamin Hansen, forskningsmedarbejder ved Museum Ovartaci og Postdoc ved Aarhus Universitet.

Benyt linket her for at forudbestille bogen.

Program:

14.00-14.30:
Urpremiere på ’Flammemennesker’ en historie fortalt af Ovartaci selv, monteret med musik af Anders Ruby

14.30-15.15:
Samtale mellem Brian Benjamin Hansen og lektor i Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet, Henrik Jøker Bjerre.

15.15:
Bobler, musik og fejring

Der vil være bogsalg i forbindelse med boglanceringen.

FOREDRAG V/KUNSTHISTORIKER PETER KÆR

Torsdag den 22. september inviterer Museum Ovartaci til kunstforedraget ’Ovartaci i Venedig’ ved kunsthistoriker og tidl. tv-vært og skuespiller Peter Kær.

Peter Kær tegner indledningsvis et rids af årets Biennale gennem udvalgte nedslag i en række interessante nationale pavilloner. Efterfølgende tones ind på Biennalens hovedudstilling og dennes præmis. I dialog med museumsleder Mia Lejsted tegnes et billede af Ovartaci, som skaber forståelse for Ovartacis relevans i denne internationale sammenhæng. Aftenen afrundes med et besøg i den aktuelle særudstilling ’Ovartaci i Venedig’.

Pris: 150,- kr. pr. pers.

Tid: 19-21

Max 75 deltagere
Billetter sælges efter først-til-mølle princippet.

Foto: Mia Lerdam

Køb billet her
Foto: Mia Lerdam
RAP MED OS PÅ INSTITUT FOR (X)

Som noget helt nyt laver Museum Ovartaci 3. september et pop-up arrangement i midtbyen rettet specifikt mod unge mennesker. I samarbejde med Institut for (X) inviteres de unge til en rap-workshop med fokus på temaet ’kropsidealer’. Freestylerapper Henrik Hass står i spidsen, når der lægges fra land til en musikalsk og lærerig dag af den sprødeste slags på Kulturtorvet ved Institut for (X), Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C

Program:

12.00-12.30:
Henrik Hass indleder med eksempler fra eget bagkatalog og introducerer til genren, tematik og dagens program.

12.30-16.00:
Workshop - prøv kræfter med rap-genren. Sammen skabes i mindre grupper eget rap nummer.

16.00
Mini koncert. Grupperne præsenterer deres numre for hinanden.

 

 

Foto: Henrik Hass (grøn-tone)
ÅBEN RUNDVISNING

Lørdag den 13. august og den 3. september tilbyder museet guidede rundvisninger i særudstillingen ’Ovartaci i Venedig’. Rundvisningen tager deltagerne med på en rejse til Venedig, hvor der introduceres til Biennalen og Ovartacis liv og kunst ud fra Biennalens og udstillingens tematikker. Efter rundvisningen kan deltagerne fordybe sig i udstillingen.

Der er plads til 25 deltagere og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet.

Pris for deltagelse: 50,- kr. pr. pers. (betales på dagen)

Tilmelding via sms: 4185 4583 eller mail: anne-mette@ovartaci.dk

Rundvisning v Birgitte
MUSEUM OVARTACIS VENNER

Alle har brug for gode venner - også et museum.

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får man flere fordele – heriblandt invitation til events, ferniseringer, pre-views, særlig medlemspris på udvalgte arrangementer samt informationer og nyheder med museets nyhedsbrev.

Som medlem af Museum Ovartacis Venner er du med til at støtte museet og sikre  museets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

Bliv medlem
Følg os her: