Med dette sidste nyhedsbrev i 2021 siger vi af hjertet stor tak for al den støtte, vi har modtaget i årets løb – tak for samarbejder i utallige sammenhænge og stor opbakning til museet og museets nye fremtid. (Se gerne efterfølgende liste over sponsorer)

I nyhedsbrevet finder du endvidere kort nyt om særudstillings-aktiviteter på Olof Palmes Allé 11, som i fremtiden bliver museets nye adresse. Det vil sige, at du allerede nu har mulighed for at se bygningen – før og undervejs i det kommende år, hvor vi skal arbejde med opbygningen af nye udstillinger ud fra et helt nyt udstillingskoncept. I den forbindelse er der også her i nyhedsbrevet et (jule)ønske …

Endelig gør vi opmærksom på, at vi traditionen tro og trods flytteaktiviteter, inviterer til et lille julemarked fra museets kreative værksteder. Følg skiltet og pilene fra fortovet på Katrinebjergvej 81

Hold øje med museet og følg os i diverse medier – vi glæder os til at se dig.

KROPSIDEALER – Undertrykkelse & Frigørelse

Den 24. november åbnede særudstillingen KROPSIDEALER – Undertrykkelse & Frigørelse i Museum Ovartacis kommende museumslokaler i Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Allé 11.

 

De godt 100 fremmødte blev mødt af sprøde cellotoner, inden udstillingen blev officielt åbnet med taler af museets leder Mia Lejsted og museets ungeambassadører.

 

Udstillingen udgør et polyfonisk samtalerum af individuelle vinkler og meget personlige fortællinger om kropsidealernes betydning for vores liv og vores forhold til hinanden og omverdenen. Med udstillingen håber museet og museets ungeambassadører at bidrage til at skabe samtaler om- og refleksioner over et emne, der berører alle - unge som ældre.

 

Udstillingen er åben tirsdag & torsdag samt lørdag & søndag kl. 12-16 og der er gratis adgang. Udstillingen er julelukket mellem 20. december – 3. januar.

Skærpelse af museets profil gennem donationer og køb

I løbet af 2021 har vi på museet modtaget forskellige donationer fra eksempelvis tidligere ansatte på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Det drejer sig bla. om forskellige effekter - gamle fotos og noter skrevet af tidligere ansatte eller medpatienter, som alle kendte Ovartaci personligt.

 

Vi er på museet meget taknemmelige for disse donationer, som tilfører vores samling nyt liv og større variation. Vi forsøger også aktivt selv at udvide museets eksisterende samling af Ovartaci-værker, og museet har et lille beskedent budget, som kan benyttes til at tilbagekøbe værker.

Derfor kommer også denne henvendelse til alle jer, som er modtagere af museets nyhedsbrev. Hvis du kender nogen, som har et værk af Ovartaci, som de overvejer enten at forære eller sælge til museet, må vedkommende meget gerne kontakte museets leder Mia Lejsted (e-mail: milb@aarhus.dk).

Ved at bidrage til at udvide museets samling, bidrager man ikke kun med at tilføje nye effekter til vores samling, man bidrager også til at skærpe museets samlede profil og til bevarelsen af en vigtig dansk kulturarv

Hvis det ønskes, kan velgøreren akkrediteres med behørig og synlig markering. 

 

Vi ser frem til forhåbentlig rigtig mange henvendelser. 

På forhånd tusind tak for jeres hjælp.

Juleloppemarked

I det kreative værksted er der den seneste tid blevet arbejdet ihærdigt med at lave både flot og finurligt julepynt til vores lille jule/loppemarked. Der er f.eks. lavet smukke keramikstjerner og små nisser i valnøddeskaller.

 

Overskuddet fra salget går til indkøb af nye materialer til værkstedets brugere.

 

Der er også et bredt udvalg af køkkenting fra Museets tidligere Café.

 

Åbningstider for jule/loppemarked

Mandag til torsdag 10-14

Der kan betales med mobilepay og kontant.

Vel mødt!

En stor tak!

Her mod afslutningen af 2021 kan museet se tilbage på et meget spændende og dynamisk år, og vi vil i den anledning gerne takke alle vores museumskolleger, partnere, frivillige og medhjælpere for alt deres værdifulde og helt uundværlige arbejde. 

En helt særlig tak går til vores sponsorer og de fonde, som har hjulpet os økonomisk i forbindelse med museets flytning og genetablering på Olof-Palmes Allé 11 i Aarhus Nord og til dem, som har ydet støttet til museets daglige aktiviteter. 

Uden denne støtte var museet ikke nået dertil, hvor vi er i dag, og hele museumsteamet vil gerne udtrykke vores dybfølte tak til disse sponsorer.

 

Stor tak til følgende sponsorer

Aarhus Kommune

A.P. Møller Fonden

Augustinus Fonden

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

DOMIS

IKEA Aarhus

FO Aarhus

Lionsklub St.Clemens Aarhus

Aarhus City Rotary Klub

Sleth Arkitekter

Slots- og Kulturstyrelsen

Statens Kunstfond

Støtteforeningen FHH

Museum Ovartacis Venner

Jyske Lotteriudvalg
Varelotteriet Bestyrelse

 3F Fagligt Fælles Forbund, København

Region Midt

 

 

 

Følg os her: