Newsletter in English
Et bæredygtigt museum

Museum Ovartaci vægter grøn omstilling højt. Museet energieffektiviser derfor de nuværende lysinstallationer og vinduer i udstillingslokaler, de kreative værksteder og børn og unge værkstedet.

Den grønne omstilling er et vigtigt punkt på museets agenda, da bæredygtig drift af offentlige institutioner er af stor betydning for vores fremtid.

Besparelserne på energiforbruget skal bruges til innovative formidlingsprojekter til glæde for gæsterne, der besøger museet for kunst og psykiatri. NRGi har doneret 300.000 kroner til at realisere projektet.

Ovartaci i Berlin

Fra den 29. marts til den 23. juli kan man opleve udstillingen ”Human is” i Schinkel Pavillon i Berlin.

 

Udstillingen ”Human is” er en gruppeudstilling, hvis titel er lånt fra novellen af samme navn. Novellens forfatter den amerikanske science fiction-forfatter Philip K. Dick bruger den mangfoldige fortællegenre og dens potentiale til at designe forskellige versioner af fremtiden samt at åbne muligheden af ”at være menneske” som et kontroversielt og muligvis ikke holdbart begreb.

 

Et værk af Ovartaci vil være at finde på udstillingen. Kuratorerne fra Schinkel Pavillon i Berlin finder Ovartacis hybrid-væsner interessante og relevante for udstillingen. Ønsket om en ”pause” fra stive kategorier og formater, som kan ses i de mange fantasier og ikke-jordiske scener udviklet af Ovartaci, indikerer at Ovartaci var forud for sin tid og avantgardistisk – han veg ikke tilbage for nye hybride kategorier for at leve sit eget liv, og skabte nogle fantasifulde fremtidige sociale scenarier med sit virke.

 Schinkel Pavillon i Berlin
Møbler vender hjem

Den smukke festsal i de historiske bygninger, der tidligere husede Psykiatrisk Hospital i Risskov bevares i sit oprindelige udtryk. Det er AAB, som ejer bygningerne, der har besluttet at bevare det oprindelige udtryk i fire af bygningens rum.

 

Det synes vi på Museum Ovartaci, er en rigtig fin ide. Derfor har museet tilbudt bygningens nye ejere, at nogle af hospitalets originale møbler, som befinder sig i museets samling for fremtiden deponeres i de bevarede rum.

Nu er møblerne atter "kommet hjem", - og lad os bare sige det lige ud: Det bliver rigtig fint! Både bygningens nye ejere og museet er rigtig glade for løsningen.
 

Da byggeriet pt. står på i de gamle hospitals bygninger, er gulvet afdækket, ligesom visse restaureringer af eksempelvis vægge stadig afventer processen.

Rekrutering af frivillige rundvisere

Møder du folk i øjenhøjde? - og brænder du for formidling af kunst og kulturhistorie og dermed gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom og sårbarhed?

 

Det nye Museum Ovartaci åbner i maj 2023. Til at imødekomme den øgede interesse for rundvisninger i forbindelse med genåbningen søger museet netop nu frivillige til at styrke vores passionerede korps af frivillige rundvisere.

 

Læs mere om jobbet her
Alle har brug for gode venner - også et museum

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie. Med andre ord: Museum Ovartaci har brug for dig!

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer, og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet, når det genåbner til maj. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

Du kan melde dig ind i Museum Ovartacis Venner via nedenstående link

Bliv medlem
Følg os her: