Newsletter in English
Alle gode gange tre Åbning af Museum Ovartaci

Den 17. og 18. maj kunne Museum Ovartaci endelig åbne dørene til et helt nyt fantastisk museum efter to flytninger og flere års forberedende arbejde.

 

Åbningen af museet blev markeret med tre festlige åbningsarrangementer. Fra museet skal lyde en kæmpe tak til alle de gæster, som lagde vejen forbi museet og var med til at gøre dagene til farverige, festlige og mindeværdige begivenheder.

Kronprinsessens besøg

Den 17. maj kl. 13.00 ankom H.K.H. Kronprinsessen til Museum Ovartaci for at deltage i åbningen af museet.

Det var en glad og stolt museumsdirektør, som tog imod Kronprinsessen. Efter åbningstaler ved museumsdirektør Mia Lejsted og borgmester Jakob Bundsgaard klippede Kronprinsessen det grønne bånd til udstillingen. Herpå  blev hun vist rundt i udstillingen af museumsdirektør Mia Lejsted og samlingsansvarlig Lise Kabel. Det var en interesseret Kronprinsesse, som gav sig god tid til at fordybe sig og spørge ind til forskellige aspekter, genstande og værker i udstillingen.

Efter rundvisningen hilste Kronprinsessen kort på ansatte og brugere af museets kreative værksted for psykisk sårbare Frirummet. Det var en Kronprinsesse som både var begejstret og tydeligt berørt ved mødet med repræsentanter for Frirummet.

VIP åbning

Onsdag aften markerede sponsorer, samarbejdspartnere og medlemmer af Museum Ovartacis Venner åbningen af museet. Åbningstalerne blev holdt af museumsdirektør Mia Lejsted og Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Anders Winnerskjold, som også klippede båndet til udstillingen ved denne lejlighed.

 

Folkeåbning

Torsdag den 18. maj fejrede museet genåbningen med en stor folkefest. Det var en fornøjelse at se de mange gæster, som valgte at trodse det skønne majvejr og lagde vejen forbi museet. Hele 1000 gæster blev det til i løbet af dagen, som bød på åbningstaler ved museumsdirektør Mia Lejsted og forkvinde for Museum Ovartacis Venner Hanne Teglhus foruden foredrag, minikoncerter og familiekrea-hygge i museets Børn & Unge værksted.

 

ReThinkers

Selvom vi på Museum Ovartaci har et stærkt hold af frivillige, som dagligt hjælper til med at holde museet i gang, var åbningsarrangementerne så store begivenheder, at museet måtte hente hjælp udefra.

I februar rekrutterede museet således frivillige ildsjæle fra ReThinkers Aarhus – en organisation af frivillige under Visit Aarhus. Hele 60 eksterne frivillige hjalp til i dagene omkring åbningen foruden museets egne frivillige. Fra museet skal der lyde en stor tak til disse fantastiske mennesker, som brugte dele af og/eller hele dage på at få arrangementerne til at lykkedes.

TAK !!!

Citater fra åbningstalerne

Museumsdirektør Mia Lejsted: ”… vi er et museum med noget på hjerte. Vi indgår i en lang række partnerskaber og samarbejder og tilbyder børn – og unge aktiviteter. Det er oplagt fordi, museets kunstnere giver os en enestående adgang til det skrøbelige og mangesidede sind. Gennem kunsten bliver vi bekendt med at verden kan se anderledes ud, end vi troede, og vi opfordrer til dialog om svære emner i et samfund hvor hver 3. af os kommer i kontakt med psykiatrien.”

Borgmester Jakob Bundsgaard: ”…Kunst bevæger os, tager stilling til samfundet og hverdagen omkring os – og udfordrer os.

Med kunst kan vi få et nyt sprog for de gode og svære ting i livet. Vi kan fortabe os i en anden verden, som vi ellers ikke har adgang til.

Og vi får en evne til at se tanker og følelser, som ellers ikke lader sig udtrykke. Det er netop det, Museum Ovartaci kan.”

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Anders Winnerskjold: ”Som rådmand og indfødt aarhusianer, så er jeg stolt af det rige kulturliv, man kan opleve i vores by. Det er steder som Museum Ovartaci, der er med til at give både aarhusianere, danskere fra hele landet og endda internationale gæster fantastiske og anderledes oplevelser. I er med til at sætte Aarhus på både landkort og verdenskort. ”

Forkvinde for Museum Ovartacis Venner Hanne Teglhus:

” Dette er en glædesdag. (…)Det er dagen, hvor museet igen kan vise og fortælle psykiatrihistorie og illustrere den med de nogle af de psykiatriske genstande, som museet, med rettidig omhu, har bevaret.

Det er kulturarv og danmarkshistorie og en unik og positiv Aarhushistorie.”

 

Museum Ovartacis Venner

 

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

 

Med andre ord:
MUSEUM OVARTACI HAR BRUG FOR DIG!

 

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

BLIV MEDLEM
Følg os her: