Newsletter in English
Oplev Olga Larsen på Rønnebæksholm

Rønnebæksholm - Næstved Kommunes kunsthal - sætter i udstillingen Hestens Fortællinger fokus på hestens mytiske, magiske og helende karakter. Olga Larsens betagende billedtæpper bliver en del af denne udstilling, som også inkluderer værker af Agnes Slott-Møller, Hollie Solvild, Ida Sønder Thorhauge, Kinga Bartis, Nina Sten-Knudsen, Olivia Rode Hvass, Rasmus Myrup, Sonja Strange, Stella Beling, og Sven Dalsgaard.

 

Udstillingen, som kan opleves i Kunsthallen og i Rønnebæksholms Have, åbner med et stort program Sankt Hans, søndag 23. juni kl. 15.00-21.00

Udstillingsperiode: 23 juni 2024 – 15 september 2024

Natur og nærvær

Midt i museet finder du museumshaven – Hortus Conclusus - en lille grøn oase og et tilgængeligt åndehul for museets gæster.

 

I museumshaven kan du finde ro og fordybelse. Gå på opdagelse i de mange planter. Nyde duftene og de smukke blomster. Lytte til vandets rislen fra fontænen midt i haven. Med andre ord: Museumshaven giver dig en oplagt mulighed for at slukke mobilen, glemme verden omkring dig og være tilstede i nuet – tæt på naturen.

En sårbar verden – under overfladen

Er du nysgerrig på at vide mere om den sårbare verden, der kan opleves i særudstillingen Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben med værker af den danske kunstner Kathrine Ærtebjerg? Så tilmeld dig den guidede introduktion lørdag den 29. juni kl. 13.00

 

Museets dygtige guide introducerer både til kunstneren Kathrine Ærtebjerg og tankerne bag udstillingen. Introduktionen varer ca. 30 min. Efter introduktionen til udstillingen, kunstneren og værkerne, kan I gå på opdagelse i udstillingen på egen hånd.


Der er 25 pladser som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Det koster 50,- kr. pr. pers. at deltage i en introduktion plus entré til museet á 95,- kr. (betaling sker på dagen).

 

Tilmelding sker ved at ringe eller sende en sms til 4185 6290 med informationer om: 
- Dato for introduktionen
- Dit navn
- Antal deltagere

NB: Din tilmelding er først gældende, når du modtager en bekræftelse fra os på sms

Kom tæt på Ovartaci og psykiatriens historie

Flere gange i løbet af sommeren tilbyder museet åbne rundvisninger, som giver dig mulighed for at komme tættere på kunstneren Ovartaci og psykiatriens historie, som den kom til udtryk på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

 

Museets åbne rundvisninger er et populært tilbud til dig eller jer, som ønsker en rundvisning i museets udstillinger for blot en enkelt person eller et par stykker. På de åbne rundvisninger introducerer vores dygtige rundvisere til den permanente udstilling gennem udvalgte nedslag i nogle af de interessante og tankevækkende fortællinger og spændende genstande og værker.

De åbne rundvisninger varer ca. en time.

 

Det koster 75,- kr. pr. pers. at deltage i en åben rundvisning plus entré til museet á 95,- kr. Efter rundvisningen er du/I velkommen til at fordybe dig/jer i udstillingerne på egen hånd.

Tilmelding til rundvisning via link på museets hjemmeside.

Tilmelding
Sommer i børnehøjde på museet

Museum Ovartaci er altid et besøg værd – også med børn. Udover gratis adgang for børn under 18 år åbner museet mulighed for flere timers familiehygge.

 

Når du besøger museet sammen med børn i løbet af sommeren, kan I eksempelvis sammen gå på skattejagt i museets udstillinger. Skattejagten giver mulighed for sjove og interessante samtaler og fælles oplevelser, hvor barnets oplevelse er i centrum. Når I har fuldført skattejagten, kan I hente en lille præmie i museumsshoppen.

 

I kan også sammen fordybe jer og lade kreativiteten få frit løb i skabelsen af farverige og sjove elefanter i museets Børn & Unge atelier.

Tegnekonkurrence ’Min elefant’

Sammen med Psykiatrifonden inviterer Museum Ovartaci alle kreative børn til at være med i Find Elefantens tegnekonkurrence. Tegnekonkurrencen starter mandag 24. juni og slutter fredag 16. august. Hver fredag i perioden trækker Psykiatrifonden ’Ugens elefant’. Skaberen af ugens elefant får tilsendt et diplom og kommer på Psykiatrifondens hjemmeside og Instagram. Ved at være med i konkurrencen hjælper I også̊ med at sprede et meget vigtigt budskab: Nemlig at det er okay at tale åbent om vores følelser.

 

Du kan skabe din elefantastiske tegning, når du besøger museet og aflevere den i kassen i museumsshoppen eller sende den til Psykiatrifonden på: minelefant@psykitarifonden.dk. HUSK: Hver fredag er der en ny ’Min elefant’-vinder af tegnekonkurrencen.

Find elefanten
Rullende kreativ workshop

I slutningen af maj var museets Børn & Unge Atelieret på besøg på botilbuddet Windsor. Anledningen var en intern temadag for beboer og medarbejdere, hvor museets Børn & Unge formidler Elaine faciliterede en kreativ workshop for deltagerne.

 

Stemningen var god, og gennem en legende tilgang til det kreative blev der skabt nogle spændende værker - fantasiansigter, blindtegnede portrætter og portrætter med personlige symboler.

 

Hele workshoppen blev afrundet med en lille udstilling, hvor alle værkerne blev sat op på væggene.

Sikken fest

Solen skinnede og smilene var brede, da Museum Ovartaci markerede 1 års dagen for åbningen af det nye museum.

 

Dagen bød på højt solskin, flag, taler og glade mennesker i alle aldre. For de morgenfriske startede dagen med kaffe og lækre kagehybrider á la Ovartaci. Først på eftermiddagen var der fernisering på museets nye miniudstilling Elefanten i rummet med værker fra museets store samling af Art Brut. Dagen blev rundet af med bløde jazztoner og glade unge mennesker.

 

Fra museet skal der lyde en stor tak til de mange gæster, der dagen igennem trodsede det gode forårsvejr og lagde vejen forbi museet for at feste sammen med os.

Nicotina på tur

Nicotina er en 2,7 meter lang kopi af et Ovartaci rygefantom, som brugerne af museets kreative værksted Frirummet har skabt. Nicotina har siden åbningen af det nye museum stået i Kulturhuset og hilst velkommen på museets gæster, men ikke gennem de sidste fjorten dage af maj.

 

Fra den 15. maj til den 2. juni har Nicotina nemlig været på tur til Dokk1, hvor hun har været en fast del af museets udstilling på Rampen. Nicotina tog som så mange andre letbanen frem og tilbage mellem museet og Dokk1.

Nicotina er nu tilbage på museet, hvor hun igen hilser velkommen til museets gæster.

Alle har brug for gode venner – også et museum

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

 

Med andre ord:
Museum Ovartaci har brug for dig!

 

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele:

  • Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer.
  • Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet.

Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

BLIV MEDLEM
Følg os her: