TRANSFORMATION Fernisering 3. marts kl. 15-16

Udstillingen TRANSFORMATION viser med afsæt i 3 filmkarakterer, hvordan forskellige personligheder og karaktertræk i form af adfærd og handlingsmønstre kan fortolkes og omsættes arkitektonisk.

OVARTACI & ARKITEKTSKOLEN AARHUS

Seksten studerende fra 3. semester på Arkitektskolen Aarhus har efter et besøg på Museum Ovartaci gennem efteråret 2021 arbejdet intens med filmkarakterer som John Merrick (Elefantmanden, David Lynch), Annie Wilkes (Misery, Stephen King) og Carol (Repulsion, Roman Polanski).

Hovedpersonernes karaktertræk er blevet udforsket og analyseret, og efterfølgende transformeret i en designproces, hvorved der er skabt stole og plantegninger til lejligheder baseret på de personlige karaktertræk.

TRANSFORMATION viser de færdige stole samt refleksionerne og processerne bag tilblivelse af såvel stole som tegninger af lejlighederne. Udstillingen er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus og Museum Ovartaci.

UDSTILLINGEN

Udstillingen åbnes ved en fernisering torsdag den 3. marts kl. 15-16 og kan opleves frem til 2. april 2022.

 

Udstillingens åbningstid er:

tirs-, tors- og lørdag 12-16.

Gratis adgang.

FRIRUMMET MODTAGER 49.200 FRA VELLIV FORENINGEN

Museum Ovartacis kreative værksteder FRIRUMMET modtog torsdag 24. februar 49.200 kr. af Velliv Foreningen til fællesskabsfremmende aktiviteter for værkstedernes brugere.

 

”Vi er rigtig glade for at have modtaget støtten fra Velliv Foreningen. Støtten betyder, at vi med projektet kan tilbyde psykisk sårbare meningsfuldt indhold og værdiskabende fællesskaber i hverdagen, og eftersom Velliv Foreningen ønsker at fremme danskernes mentale sundhed, var det et oplagt sted at søge støtte”, siger Maria Rosengaard Buch, projektleder af FRIRUMMET.
 

Overrækkelsen af støtten forestod repræsentantskabsmedlem Kurt Jørgensen fra Velliv Foreningen, og han var ikke i tvivl om at FRIRUMMET gør en forskel i det daglige. Desuden deltog brugere, frivillige, og ansatte af FRIRUMMET ved den festlige overrækkelse.

Restaurering af Ovartacidukke før afsendelse til Bienalen
Ovartaci værker tjekker ud til Venedig

Om få dage bliver de udvalgte Ovartaci værker, der skal udstilles i Venedig, afhentet. Inden vi er kommet så langt, er der det seneste år gået virkelig meget tid med korrespondance – værklister, fotos, lånekontrakt, beskrivelser af værkerne, forsikring, indpakning og nu som noget af det sidste – condition-report for hvert enkelt værk. Det er en meget grundig gennemgang af værkets tilstand, som bliver foretaget af en konservator. Rapporten følger dermed værket hvor evt. skader, eller risikoområder er fremhævet. Derudover tages der stilling til evt. særlige forholdsregler omkring indpakningen.

Konservator Dorthe Aggerholm, Aggerholm Art – udførte dette grundige arbejde for godt en uge siden, og værkerne er dermed endelig klar til at gå afsted med transport til Venedig, hvor de skal udstilles det kommende halve år fra april til november.

Det intet mindre end fantastisk, for museet og for Aarhus – Ovartaci i Venedig!

Følg os her: