MUSEUM OVARTACI FLYTTER

Den kommende knap halvanden måned vil det summe af spændende aktiviteter og liv i museet på Katrinebjergvej. Vi har sammensat et stærkt program af events, rundvisninger og samtalesaloner, så du har mulighed for at besøge museet, inden vi flytter til de nye museumslokaler.

 

I sensommeren 2022 åbner det nye Museum Ovartaci på Olof Palmes Allé i Kulturhus Bunkeren.

Den sidste åbningsweekend udvider vi åbningstiden til kl. 10-17, så du får de bedste muligheder for at besøge museet inden flytningen. Sidste chance for at besøge museet på Katrinebjergvej bliver 21. nov. 2021.

Se det omfattende eventprogram
UNGE LAVER SÆRUDSTILLING OM KROPSIDEALER

På Museum Ovartaci har vi inviteret en håndfuld unge indenfor for at sætte dagsordenen for en kommende særudstilling. Særudstillingen bliver den første af en række pop-up events i museets nye lokaler i Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Allé 11, som giver mulighed for et smugkik på museets nye lokaler, inden den endelige åbninig i sommeren 2022.

Mediernes eksponering af kropsidealer er voldsom og presser konstant unge i jagten på en perfekt, redigeret og utopisk idealkrop. Gennem et open call er det lykkes de unge at skabe et polyfonisk samtalerum, hvor kropsidealernes undertrykkelse og frigørelse af mennesket tages under behandling fra forskellige vinkler.

Værkerne i udstillingen kommer fra et bredt udsnit af bidragsydere fra såvel Danmark som udlandet.


Udstillingen har fernisering 24. november kl. 17.00-19.00 i de nye museumslokaler i Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Allé 11, og der vil være gratis entré.

EFTERÅRSFERIE & TID TIL FAMILIEN

På Museum Ovartaci er vi klar til efterårsferien sammen med børnefamilierne. I vores børneværksted i museets havestue vil der tirsdag til fredag kl. 10.00-14.00 være sjove og kreative efterårsløjer. Under overskriften Nature Art for Kids kan I prøve kræfter med tryk med blade og æbler, lave sjove kogledyr, efterårsmobiler og collager med mere.

Desuden har vi pakket kufferten med masser af gode oplevelser og snakke til jer.

Med museumskufferten i hånden er I klar til sammen at rejse rundt i museets udstillinger. Rejseguiden i kufferten viser jer vej. De korte tekster i guiden fortæller jer om udstillingerne, og opgaverne giver jer mulighed for gennem små aktiviteter at udforske kunst, sind og sanser sammen. Undervejs udfylder I rejsepasset, og ved rejsens afslutning får I et fint postkort med, som I kan sende til ”dem der hjemme”.

Vi har også plads til, at man kan nyde sin medbragte mad i museumshaven eller museets havestue.

Børn og unge under 18 år har GRATIS entré på Museum Ovartaci

P O P U P O V A R T A C I

Museets pop up galleri i Skejby genåbnede 5. oktober med nye BOOKS 2 go, udstilling og en ny workshop.

Vi fortsætter udstillingen af billedkunstner Jørgen Ruds smukke værker, men har som noget nyt valgt at stille skarpt på Ruds fascination af femkanten - pentagonen. Siden år 2000 har Rud været optaget af femkanten. For ham var femkanten et spørgsmål om frigørelse - jeg synes firkanten var for snæver, har han engang udtalt. Rud benytter den såkaldte regulære pentagon, hvor vinklen er 108 grader, og han synes det er lettere at arbejde sig ind fra alle sider på et femkantet - frem for et firkantet lærred. I udstillingen kan ses fire af Ruds femkantede værker.

Popup’ens nye workshop sætter fokus på den flytteproces museet befinder sig i. Vi kalder workshoppen PÅ VEJ, og i fællesskab vil vi skabe retning og vejen til museets nye destination på Olof Palmes Alle. Vi håber, mange har lyst til at bidrage med deres skoaftryk som bliver farvelagt, klippet til og hængt op på popup’ens vægge og loft, og som indikere, at vi er (godt) PÅ VEJ til vores endelige destination og nye museum Ovartaci.

Derforuden har vi åbnet en pop up- shop med unika design fra museets værksteder - og i december vil vi have fine julegaveideer og julepynt i shoppen.

Der vil naturligvis fortsat være masser af BOOKS 2 GO og altid en kop kaffe/the. Åbningstid tirsdage & torsdage 12-16

BLIV MEDLEM AF MUSEUM OVARTACIS VENNER

Vi har brug for Dig!

Som medlem af Museum Ovartacis venner får du gratis adgang til museet, og invitationer til arrangementer til særpris.

Et medlemskab af Museum Ovartacis Venner koster:

200,- for personligt medlemskab

300,- for husstandsmedlemskab

 

Støtteforeningen er en selvstændig forening, som blev etableret i 2016. Foreningens formål er i nært samarbejde med museet og dets bestyrelse at støtte opretholdelsen og udbygningen af Museum Ovartaci og at udbrede kendskabet til museet og dets arbejde.

Yderligere oplysninger om Museum Ovartacis Venner, kontakt Hanne Teglhus på hanneteglhus@gmail.com

Læs mere om Museum Ovartacis Venner
Følg os her: