Halv pris på entrébilletter gav stigning i besøgstal på 72%.

I skolernes sommerferie var der halv pris på entrébilletter, ikke bare til Museum Ovartaci, men også til alle andre museer i Danmark.

Tiltaget var en del af Slots- og Kulturstyrelsens sommerpakke og indebar, at man fik den anden halvdel af billetprisen refunderet af en hjælpepakke.

For Museum Ovartaci betød det – i forhold til det forventede – en væsentlig stigning i antallet af besøgende. Helt præcist fik vi besøg af 634 gæster, og vi var glade for at se, at en stor del af dem var unge mennesker.

GOLDEN DAYS K7

7 dage – uge 37- (7.-13. september) – unge under 27

 

Fra den 7.-13. september deltager Museum Ovartaci i det landsdækkende initiativ Golden Days K7. Er du under 27 år, kan du i uge 37 besøge omkr. 80 museer, kunsthaller og andre kulturelle institutioner ganske gratis, her iblandt Museum Ovartaci. Intentionen er at give de unge en solid kutlurindsprøjtning. Ikke nok med at entréen er gratis. Hvis du er den person i Danmark, som besøger flest museer i løbet af uge 37, så vinder du 7 årskort til et valgfrit af de deltagende museer til dig og dine venner. For at deltage skal du blot poste dine oplevelser på Instagram under #7dageskultur og bruge det museum, du besøger som lokation. Kun offentlige profiler kan deltage.

Sidste chance

Mød de to kunstnere, Helle Bjørnebo Neidhardt og Trine Omø på Museum Ovartaci. Trine Omø: Torsdag d. 10. september 2020, kl. 14.00 Helle Bjørnebo Neidhardt: Fredag d. 11. september 2020, kl. 14.00

De to velbesøgte særudstillinger i Museum Ovartaci; Trine Omø: “Det nye navn – fordi jeg har haft musikken” og Helle Bjørnebo Neidhardt: “ 338 skridt” har begge  sidste åbningsdag, søndag d. 13 september.

Notat, ny særudstilling med Jørgen Rud

Notat er en udstilling sammensat af udvalgte værker fra en meget flot gave, som museet modtog i foråret 2020 af kunstneren Jørgen B. Rud

Alle værkerne er malet på papir, helt præcist drejer det sig om 209 stykker – og herudover har museet med stor tak modtaget 39 bøger med skitser og notater.

Papiret og penslenI det øjeblik penslen rammer papiret forpligter det, det er ikke muligt at male over som med acryl og oliefarver. Udtrykket er i nuet som et statement – og processen er ofte kortere og værkerne dermed mere impulsive og frie. Det gør værkerne stærke i sproget, hvis man er en dygtig kunstner.

Det er med stor tak og stor glæde, at museet nu viser denne udstilling af helt nye værker. Samtidig bliver udstillingen en markering af kunstnerens runde fødselsdag i begyndelsen af oktober. Udstillingen er ikke et retrospektivt tilbageblik – tværtimod kan udstillingen betragtes som et nedslag i Ruds produktion, et øjebliksbillede af bevidsthedsstrøm og arbejdsproces.

Fakta

Jørgen B. Rud (f. 1960 - )

Udstillingen åbner fredag d. 25. september, kl. 15.00. Der er åbningstale ved Lars Morell, som har stået for kurateringen.

Efter en tid med andre spændende aktører i Museum Ovartacis pop upbygning, overtager vi igen udstillingsaktiviteterne.
Vi benytter tiden frem mod det nye museum på Olof Palmes Allé til – fra en forpost – at vise, hvordan vi arbejder med nye veje, hvad angår udstillingsformater, samlinger og formidling på vores nuværende adresse på Katrinebjerg.
1. trin:
Et fælles projekt – et væveri på 2,5x3 meter med udgangspunkt i Baukje Zijlstras værker. Du er mere end velkommen – Kig forbi og bidrag til projektet! Vi har materialerne klar.

"Et ansigt til verden-2" er en videreførelse af udstillingen på Museet på Katrinebjergvej.

Udstillingen er en åben invitation til at nærlæse – at forsøge at afdække det enkelte ansigts fortælling. Hvad gemmer sig bag dette ansigtsudtryk?
Der vil være åbent tirsdage og onsdage fra kl. 10-14, frem til 28. oktober 2020.

Der er gratis adgang.
Adresse:
Palle Juul-Jensens
Boulevard 82, 8200
Aarhus N.
Ved letbanestoppet
’Universitetshospitalet’

Følg os her: