Newsletter in English
ET NYT ÅR

Året 2023 bliver endnu et spændende år for Museum Ovartaci. Til maj genåbner museet i de nye omgivelser i Kulturhus Bunkeren på Olof Palmes Allé i Aarhus Nord. Atter i 2023 venter der spændende internationale samarbejder, hvor Ovartacis kunst vil kunne opleves fra nye vinkler udenfor landets grænser.

ÅBNING AF MUSEET

Genåbningen af museet nærmer sig. Vi glæder os til atter at kunne slå dørene op og byde indenfor på museet til maj 2023. De kommende måneder vil det summe ekstra af travlhed på museet, for der er endnu meget, der skal nås.

DEN PERMANENTE UDSTILLING

Arbejdet med at skabe museets nye permanente udstilling tager form. Gennem hele 2022 er der arbejdet intenst og minutiøst med at skabe en solid basis for museets nye permanente udstilling. I tæt samarbejde med Den Gamle By og Moesgaard Museum er der nu lavet en udstillingsplan og inden længe går håndværkerne i gang med at omdanne de rå lokaler til spændende udstillinger.

SÆRUDSTILLING – ”JEG ER HER”

Når museet genåbner, bliver det med en særudstilling, som sætter fokus på museets store og stærke samling af kunst. Særudstillingen kurateres af museets leder Mia Lejsted, og arbejdstitlen for udstillingen er ”Jeg er her”.

 

Om udstillingen siger Mia: ”Nogle stemmer er glemt, andre har vi ikke hørt længe og enkelte har vi aldrig hørt før”. Her tales om stemmer i form af værker fra Museum Ovartacis omfattende kunstsamling. Særudstillingen ”Jeg er her” viser en mangfoldighed af kunstnere, og er komponeret, så den understreger kunstnernes stærke stemmer – at kunstneren er til stede og alle vil de os noget”.

OVARTACI I ET INTERNATIONALT LYS

I perioden fra den 26. januar til den 14. maj 2023 kan Ovartacis kunst opleves som en del af udstillingen ”Cobra 75: Dansk moderne kunst 1934-1948” på Cobra Museum of Modern Art i Amsterdam, Holland.

Udstillingen giver et triptykon-retrospektiv af hovedudviklingen i dansk kunst i årene før, under og umiddelbart efter Anden Verdenskrig - indtil Cobras dannelse. Internationale påvirkninger som surrealisme og ekspressionisme, afrikansk skulptur, dansk forhistorisk kultur og folkekultur vil blive behandlet. Det er den første udstilling om dette kapitel i dansk moderne kunsthistorie uden for Danmark. ”We Kiss the Earth” er den centrale del af et triptykon om dansk moderne kunst, som Cobra Museet præsenterer samtidig under 2023-jubilæumsprogrammet: Cobra 75 års fejring.

De to andre dele af triptykonet er Ernest Mancobas og Sonja Ferlovs arbejde og deres vigtige rolle i dansk kunst og Cobra; den tredje og sidste del med titlen ”Becoming Ovartaci” vil hylde Ovartacis spændende fantasi og kraftfulde inspiration.

”Becoming Ovartaci” er støttet af den Europæiske Kulturregion.

UNG i dag

På Museum Ovartaci er vi glade og taknemmelige over at Region Midtjylland kort inden jul besluttede at medfinansiere museets projekt ”UNG i dag” med midler fra den Regional Udviklingspulje: Kultur som sundhedsfremme.

Projektet skal skabe en fællesskabsdannende platform for og med unge forankret i kunst og kultur. Gennem projektet skal de unge kunne mødes i ligeværdige dialoger om bl.a. identitet, normalitet og kropsidealer med henblik på at styrke de unges mentale trivsel og kulturelle medborgerskab.

FRIRUMMET – Museum Ovartacis kreative værksteder

Frem til udgangen af marts udstiller museets kreative værksteder Frirummet 25 fine værker hos Kunstforeningen Cabi. Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, der arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Gennem 2022’s sidste måneder har værkstedets brugere arbejde intens med at sammensætte en fin og alsidig udstilling. Værkerne spænder fra vævede billeder til airbrush herunder også en mindre væginstallation. Udstillingen vil desværre ikke være tilgængelig for offentligheden.

foto: Melina Svensson

REKRUTTERING AF FRIVILLIGE MUSEUMSMEDARBEJDERE

Museum Ovartaci søger frivillige til bemanding af museets museumsbutik. Som frivillig museumsmedarbejder bliver du museets ansigt ud ad til, og den første vores gæster møder. Det er derfor vigtigt, at du har let til smil og er imødekommende.

Arbejdstiden er i museets åbningstid og med faste vagter af 3-4 timers varighed.

Det er ikke en forudsætning, at du har butikserfaring – vi sørger for oplæringen i de forskellige arbejdsopgaver.

Som en del af museets frivilligkorps får du mulighed for at møde andre frivillige på teammøderne og på inspirationsture ud af huset.

Drømmer du om at blive en del af holdet bag Museum Ovartaci, så send os et par ord om dig selv til: elsebeth.n.johansen@ovartaci.dk

 

Se mere om jobbet som frivillig her:
ALLE HAR BRUG FOR GODE VENNER – OGSÅ ET MUSEUM

Museum Ovartaci har brug for dig.

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet når det genåbner til maj. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt. Du kan melde dig ind i Museum Ovartacis Venner via nedenstående link:

Bliv medlem
Følg os her: