Newsletter in English
KOM HELT TÆT PÅ OVARTACI - OG DE HYBRIDE VÆSNER

...når Museum Ovartaci byder indenfor til årets sidste åbne rundvisning.

 

Årets sidste åbne rundvisning finder sted 12. nov. kl. 13.00. Der er 25 pladser, som afsættes efter først til-mølle-princippet.

 

På rundvisningen tager museets guide dig med på en spændende tur gennem museets faste udstilling, hvor du introduceres til historien om Psykiatrisk Hospital i Risskov og mennesket og kunstneren Ovartaci. Efter rundvisningen som varer en lille time, kan du fordybe dig i udstillingens mange historier, genstande og værker på egen hånd.

 

Det koster 75,- kr. pr. pers. at deltage i rundvisningen + entré til museet á 95,- kr.

Du tilmelder dig via sms 4185 6290 – Husk at oplyse: navn og deltager antal.

Læs mere
Et spændende udstillingsår venter

2024 bliver et spændende udstillingsår på Museum Ovartaci. Den aktuelle særudstilling "Jeg er (her)" med udvalgte værker fra museets samling lukker med udgangen af året for at gøre plads til nye interessante særudstillinger.

Den dobbelte virkelighed

Den 22. februar 2024 åbner Museum Ovartaci for særudstillingen "Den dobbelte virkelighed" med værker af Kathrine Ærtebjerg. Udstillingen vil bestå af nye papirarbejder, ældre malerier, hængende træfigurer og musik af Katrine Ærtebjerg.

 

Kathrine Ærtebjergs kunstneriske univers er flydende og drømmeagtigt – et fantasiens grænseland, hvor der konstant prikkes til vores nysgerrighed. Vi præsenteres for en verden, der fremstår anderledes, end den vi kender men med løsrevne elementer af genkendelighed.

 

Ærtebjergs værker udforsker på mange måder vores tilstedeværelse i verden – både åndeligt og fysisk - og skubber til vores gængse opfattelser af virkeligheden. Måske er der ikke bare én enkelt virkelighed …

 

Udstillingen er skabt i samarbejde med Nikolaj Kunsthal, hvor værker af Kathrine Ærtebjerg vil kunne opleves i samspil med udvalgte Ovartaci værker i sidste halvdel 2024.

Den ukendte OVARTACI

I 2024 ville Ovartaci være fyldt 130 år. Det markerer vi på museet med en unik særudstilling med mindre kendte værker af Ovartaci – "Den ukendte Ovartaci".

 

Ovartaci er kendt og elsket for sine helt særlige hybride væsner og kvindefigurer. Men gennem sit liv malede Ovartaci også mere mimiske værker. Disse værker var ofte bestillingsværker fra plejere og læger eller andre, som han havde kontakt til gennem sit liv som patient.

 

Særudstillingen "Den ukendte Ovartaci" viser en side af Ovartacis kunst, som ikke tidligere har været i fokus og værker, som ikke tidligere har været udstillet. Nogle af værkerne fremstår umiddelbart som en tro kopi af den virkelighed, vi kender, men har ved nærmere iagttagelse et eller flere ovartaciske tvist.

 

"Den ukendte Ovartaci" åbner i september 2024, hvor flere andre begivenheder på og udenfor museet samtidigt vil markere 130 året for Ovartacis fødsel.

Julemarked

Torsdag den 30. november kl. 10-17 kan du købe spændende og lækkert unika kunsthåndværk på Frirummets julemarked.

 

Så står du og mangler en værtindegave eller en julegave så læg vejen forbi og lad dig inspirere.

 

Værkstedets brugere er både dygtige og kreative, og gennem året har de skabt meget forskelligt kunsthåndværk, som kan købes på årets julemarked. Museum Ovartacis kreative værksted Frirummet er et ikke-visiteret tilbud til psykisk sårbare. Her kan man være sammen med andre over et kreativt projekt eller blot en kop kaffe.

 

Overskuddet fra salget går ubeskåret til indkøb af nye materialer til værkstedets brugere. 

 

Du finder julemarkedet i museets Børn & Unge atelier – lige bag museumsshoppen.

En tradition er genoplivet

I slutningen af oktober genoptog Museum Ovartaci en gammel tradition, da vi samlede de danske psykiatriske samlinger på museet. En tradition som har ligget stille siden pandemien. De psykiatriske samlinger består af institutioner fra Middelfart, Nykøbing Sjælland og Sct. Hans i Roskilde.

 

Museumsdirektør Mia Lejsted bød velkommen og introducerede til museets aktuelle situation efter genåbningen i maj, hvorefter museets samlingsleder Lise Kabel fortalte om opbygningen af den nye permanente udstilling.

 

Efter en fælles rundvisning i den nye udstilling præsenterede alle fire deltagende samlinger deres nuværende og fremtidige projekter for hinanden. Denne faglige udveksling er væsentlig, da den giver mulighed for sparring og gensidig inspiration.

 

Nykøbing Sjælland har allerede tilbudt at huse næste års møde, så traditionen holdes i hævd.

Køb julegaven på Museum Ovartaci

I museumsshoppen finder du et stort udvalg af lækre og spændende gaveideer. Mangler du en lille ting til pakkekalenderen, en værtindegave eller en julegave, så er der god grund til at lægge vejen forbi museumsshoppen, lade dig inspirere ved at gå på opdagelse. Vi har samlet en lille håndfuld julegaveideer til dig i dette nyhedsbrev.

Webshop
Ovartaci puslespil

Puslespillet med Ovartacis motiv Puro i badet er produceret i et begrænset oplag og den ideelle gave til enhver puslespilsentusiast. Puslespillet indeholder 1000 brikker, og vi lover, der er aktivitet til i hvert fald et par timer.

Puro i badet
Exit 10 – Det mystiske museum

Det mystiske museum er den ideelle gave til enhver escape rooms-fan.

Det mystiske museum giver jer mulighed for en escape room oplevelse hjemme i stuen. I Det Mystiske Museum er I, sjovt nok, fanget på et mystisk museum og skal finde vejen igennem de forskellige, historiske fløje af jeres midlertidige fængsel. Spillet tager 1-2 timer at løse.

Superskurk

Superskurk er en rå og kærlig bog skrevet af Anna Juul. Sproget er ligetil og der lægges ikke fingre imellem. Anna har kæmpet med psykisk sygdom siden teenageårene, men nu har hun styr på livet: Hun har taget sine dæmoner på sig ved at se sig selv som superskurk, og snart skal hun fejre sin 30 års-fødselsdag med en overdådig fest...

 

”Mit navn er Anna Juul, og jeg har skrevet Superskurk til dig, der allerede har klappet den sammen og smidt den ud, fordi du ikke gad blive i dårligt humør, når du faktisk var i rimeligt godt humør, før du gik i gang med bogen.”

Yogaplakat

Den smukke yogaplakat er både dekorativ og anvendelig. Plakaten har 6 forskellige flows, hvert flow består af 7 forskellige øvelser. Plakaten er et must-have for enhver der elsker yoga, eller den der bare gerne vil have en kærlig daglig reminder om at afsætte tid til fordybelse og kropsligt velvære.

Alle har brug for gode venner -også et museum

Medlemmer af Museum Ovartacis Venner er med til at sikre museets fortsatte eksistens og dets vigtige arbejde med at gøre en forskel for andre ved at fjerne fordomme og skabe forståelse om psykisk sygdom gennem kunst og kulturhistorie.

 

Med andre ord: Museum Ovartaci har brug for dig!

 

Som medlem af Museum Ovartacis Venner får du særlige og favorable fordele. Du modtager invitationer til events, ferniseringer, pre-views, særlige vennearrangementer og du tilbydes en særlig vennepris på udvalgte arrangementer. Desuden giver et medlemskab af Museum Ovartacis Venner gratis adgang til museet. Et medlemskab koster 225,- kr. årligt.

 

Du kan melde dig ind i Museum Ovartacis Venner via linket nedenfor

 

Meld dig ind her!
Følg os her: